individueel jongerentraject

Bewust op eigen benen de wereld is een grote opgave. Voor jongeren en hun omgeving is de route die zij kiezen niet altijd de gemakkelijkste. Jongeren hebben de tools in handen om de eerste bewuste stappen te zetten in de juiste richting. Ik ondersteun bij het activeren van deze tools. 

WAT GAAN WE DOEN

Het startpunt begint altijd met een goede uitrusting! Zowel geestelijk als fysiek.
Iedere jongere is uniek met zijn eigen kwaliteiten, talenten en ervaringen. Dit zijn tegelijkertijd de tools die ingezet kunnen worden om krachtig bij het startpunt te beginnen. 

Maar wat betekent nu eigenlijk ‘bewust de wereld in’. In de kern betekent dit dat je weet wie je écht bent. Je kent je sterke kanten en tegelijkertijd je valkuilen. Je weet waar je grenzen liggen en hoe je ze kenbaar maakt. Je kent jezelf, doordat je dus weet wie je bent.

De route die je wandelt is wel eens onoverzichtelijk. In sommige situaties is de weg helemaal nergens te vinden.  Bijvoorbeeld als vrienden maken lastig is. Of als groepsdruk op de loer ligt, waardoor ‘nee’ zeggen moeilijk is. Ook een negatief zelfbeeld, oordeel over jezelf, onzekerheid, schaamte, angst, weinig zelfvertrouwen zijn voorbeelden die een belemmering tot persoonlijke groei zijn.

Vanuit een oplossingsgerichte manier van werken ben ik er van overtuigd dat successen uit het verleden dé oplossingen zijn voor de knelpunten van morgen.  Op zoek naar datgene wat wél werkt en wat wél lukt draagt bij aan het kleiner maken van de te overwinnen knelpunten.

Een goede uitrusting is dus nodig tijdens het coachingstraject. Alle gesprekken die gevoerd worden vinden plaats in de buitenlucht. Bijvoorbeeld tijdens een hike door het bos, een kanotocht, zittend bij een kampvuur of crossend met een mountainbike. Fysieke actie en natuurbeleving zijn dé kernwaarden voor coaching door Adventure Freedom. Buiten zijn levert namelijk veel voordelen op. Bijvoorbeeld dat het stressniveau daalt en het werkt stemmingsverbeterend.

Waar geen stress zit ontstaat dus ruimte voor iets anders!

Met het coachtraject willen wij ertoe bijdragen dat de jongere een positief zelfbeeld ontwikkelt en dit daadwerkelijk ook ervaart

"Successen uit het verleden zijn de oplossingen voor de knelpunten van nu en morgen"

Wil jij meer weten wat ik voor jou kan betekenen? Download de 'werkwijzer' hieronder.

Samen met jou aan de slag, zodat jij ervaart wat vrijheid  voor jou betekent!

© Copyright Adventure Freedom